Marcela Diaz

Middag på 20 min
Måndag. Idag är jag trött. Riktigt trött. Och då är varken motivation eller inspiration speciellt stor för matlagning hos mig. Då är det även skönt att bara slänga ihop något på det son finns i kylen. Som dagens middag! 
Morot- och zucchiniplättar med Fetaoströra, marinerad champinjon o rödkål. 
1 portion 
1 st morot 
1 snutt zucchini 
2-3 ägg
0,5 dl bovetemjöl (glutenfritt) 
Smör till stekning 
Bit fetaost 
0,5 msk majonnäs 
1-2 tsk sambal oelek
Rödkål
2-3 Champinjoner 
Japansk soja 

Marinerade champinjoner ska gärna vara skivade och ha legat i soja någon dag innan för bästa resultat, jag hade det färdigt i kylen från tidigare måltid. Riv morot och zucchini, vispa i ägg och mjöl. Salta och krydda upp efter smak. Värm panna och klicka i smör, stek små plättar. Medan plättar steks skivar du rödkålen och har i sojan med svamp, blanda och ställ åt sidan. Mosa fetaost i en skål, i med lite majonnäs och sambal oelek. Servera plättar med tillbehören. Färdigt! 
Enkelt, snabbt och gott!
Vad äter ni ikväll? 

Kärlek 
M