
Morot- och zucchiniplättar med Fetaoströra, marinerad champinjon o rödkål.
1 portion
1 st morot
1 snutt zucchini
2-3 ägg
0,5 dl bovetemjöl (glutenfritt)
Smör till stekning
Bit fetaost
0,5 msk majonnäs
1-2 tsk sambal oelek
Rödkål
2-3 Champinjoner
Japansk soja
Marinerade champinjoner ska gärna vara skivade och ha legat i soja någon dag innan för bästa resultat, jag hade det färdigt i kylen från tidigare måltid. Riv morot och zucchini, vispa i ägg och mjöl. Salta och krydda upp efter smak. Värm panna och klicka i smör, stek små plättar. Medan plättar steks skivar du rödkålen och har i sojan med svamp, blanda och ställ åt sidan. Mosa fetaost i en skål, i med lite majonnäs och sambal oelek. Servera plättar med tillbehören. Färdigt!
Enkelt, snabbt och gott!
Vad äter ni ikväll?
Kärlek
M