Marcela Diaz

Poranguí och magi
Igår var jag äntligen iväg och såg Poranguí som kommit till Sverige för konsert. Mötte upp två väninnor för middag innan spelningen och sedan tog vi oss igenom regn och rusk till Eric Ericssonhallen. Det var en otroligt intim konsert där Poranguí hela tiden var väldigt nära publiken.  
Han inledde konserten med att skapa en stor cirkel med oss, där vi också fick delta i själva skapandet. Sjunga med, medan han beatboxade i mitten. Härligt och upplyftande. 
Och med en vacker, ceremoniell start drog han igång. Det häftiga med denna spelning är att han inte har något inspelat material, utan han kapar allt på plats. Hela konserten är alltså i skapelsen för stunden. Därav många fantastiska instrument, och hans röst är ren magi. Han spelar in medan han spelar instrumenten eller sjunger, och sedan loopar han den musik och de ljud han skapar. Tillsammans blir allt till hel magisk musik, rytmiskt, euforiskt, vibrerande. Så mycket kärlek och värme. Så fint med Ashley Kleins lugnande och helande röst med, när hon under musiken ibland pratade. När hon inte gjorde det var det istället full dans på scenen. 
Det var nästan så jag inte ville att det skulle ta slut. Var alldeles vibrerande och så otroligt frigörande med all dans. Hela kvällen var fantastisk och jag hoppas att han snart kommer tillbaka till Sverige igen. ❤