Marcela Diaz

En tallrik gott och blandat
Ikväll fick det bli en sen middag. Men det gör inte så mycket, ibland blir det så. Gott var det iallafall. Och det är svårt att inte bli glad när maten är så färgsprakande som denna tallrik. En stor tallrik gott och blandat helt enkelt, bestående av;
  • Rödbetshummus 
  • Krämig dillsallad med selleri och gurka 
  • Snabbpicklad morot i balsamvinäger 
  • Glutenfri scones 
  • Rostad spetskål med chilli 
  • Fetaost 
  • Saltgurka 
  • Sallad, spenat och böngroddar


Rödbetshummus
Mixa samman Kikärter, saft från halv citron, vitlöksklyfta, olivolja, liten skvätt äppelcidervinäger, rödbetsjuice, gnutta chili och spiskummin. Smaka av med salt och peppar. Hummusen ska vara krämig, är den för torr, ha i lite mer olivolja. Vill du inte ha för mycket fett, byt ut sista delen olja mot lite vatten.

Krämig dillsallad med selleri och gurka
Skär sellerin i tunna bitar, riv halv gurka, hacka en rödlök och vitlök fint. Blanda Soyghurt (eller yoghurt), hackad dill, Majonnäs, 1msk dijonsenap, salt och peppar. Rör ned de skurna grönsakerna. Smaka av.

Rivna morötter
Riv morötterna, blanda med lite balsamvinäger, salt och peppar. Gott tillbehör till det mesta. 

Skär upp spetskål i klyfter, på med olja, salt och lite chiliflingor. Skjuts in i ugnen på 250°c tills det att det blivit lite sotat i kanterna.

Servera allt på en tallrik med sallad, kanske lite saltgurka och en bit bröd. Smmmmmmaskens.

Och smaklig spis