Marcela Diaz

Höstig högrevsgryta med rotfrukter i ugn
Som jag skrev i tidigare inlägg, så blev jag otroligt sugen på en gryta idag, när det inte fanns flankstek som jag från början ville ha. Men en gryta blev det, och jag kollade snabbt runt efter recept på nätet. Så detta är en ihopmix av lite allt möjligt jag hittade.
Högrevsgryta med rotfrukter i ugn
4 portioner
400 g Högrev
200 g Rökt sidfläsk
3 st  små gullök
2 st vitlöksklyftor
1,5 st paprika
smör för stekning
0,5 dl rödvin
5 dl vatten
1 st köttbuljong
1 st röd chili/peppar
salt
2 msk Ajvar
2 msk tomatpuré
Rotfrukter i ugn
200 g Brysselkål
2 stora potatisar
3 rödbetor
Putsa högreven, skär den i lite större tärningar, skiva och strimla fläsket. Hacka all lök, samt skär paprikan i bitar. Fräs köttet i en stor gryta med lock. Ha i fläsk och fräs en stund, sedan i med lök och paprika. Fräs allt i ca 2 minuter. Häll i rödvin, vatten och buljong, låt koka upp och ta bort skum med en sked. Ha i resterande ingredienser för grytan och låt sjuda under lock i två timmar eller tills köttet är mört. 
När det är ca en timme kvar kan du börja med rotgrukterna. Sätt ugnen på 150 grader. Jag skalar aldrig mina rotfrukter, utan kör allt som det är. Så skär ned allt i mindre bitar, halvera brysselkålen. Ringla över olivolja, salt & peppar och torkad timjan. Blanda väl och skjuts in i ugnen. Rör om ett par gånger. När det är ca 10 min kvar av grytan, drar du upp graderna till 200°C för att rotfrukten ska få lite färg. 
Nu borde allt vara klart, lägg upp och servera med lite gröna blad och några tomater. 
Buen provecho! 
M