Marcela Diaz

Triss i pumpa
Säsong för pumpa är här. Åh vad jag älskar pumpa, I alla dess former med. Har för det mesta gjort den bakad i ugn, rostad eller soppa. I år tänker jag att det ska bli mer! Så nu har jag gjort puré och ikväll provade jag göra en pumpashake. 

Att göra puré på pumpa är dessutom perfekt, då en kan ha det till bakning, matlagning osv. Bara att halvera och rosta i ugn tills den mjuknat, sedan mixar du den slät. Klart! 

Slängde ihop en kryddmix som man i Amerika kallar Pumpkin spice, men som påminner väldigt mycket om vår svenska pepparkakskrydda. Blandade ihop nejlika, kryddpeppar, Muskot, kanel och ingefära. Gott att krydda pumpadrycker med, eller ha I bakning. Säkert annat med. Jag använda min i den veganska shaken jag gjorde nu under kvällen. 

Den är gjord på pumpapuré, fryst banan, kryddmixen och Havredryck. Inget annat! Och sååå god. Wow, denna kryddmix var verkligen toppen. Blev en sen kväll innan jag var hemma, så detta fick bli min middag. 

Jag gröpte ur pumpan innan jag rostade den, men tog givetvis tillvara på kärnorna och rostade dessa i en torr panna och sedan lite salt. MUMS

Gillar du pumpa? Har du några roliga recept du kör med kanske? Skriv!

Dela, gilla och kommentera gärna i bloggen. ❤️

Hejsvejs 💋