Marcela Diaz

Bakade rotfrukter med massa gott och kvällsläsning
Hej där,
Jag hoppas ni mår bra trots allt som händer där ute i världen. Det är inte en lätt tid just nu och det kan påverka en på så ofantligt många plan. Men jag tror att det fortfarande är viktigt att hålla hoppet uppe och lågan brinnande. En sak jag gör för att hålla mig själv igång och stänga av hjärnan lite, är att laga god mat. Och som ni förmodligen redan vet, då jag skrivit detta förr, så gillar jag att laga enkel mat. Det ska inte ta för lång tid och inte vara krångligt, men det ska kännas lite lyxigt och du ska bli mätt. 
Så här har vi då ugnsrostad sötpotatis och jordärtskocka, med en fetaostkräm och massa goda tillbehör. Har picklat både rödlöken och kålrabbin själv. Kålrabbin är picklad med ingefära och stjärnanis, en klar favorit! 
Fetaostkrämen är med havreghurt, fetaost, liten skvätt limejuice och någon tesked honung. Ska vara mer feta än ghurt, annars blir det mer av en sås! Och rotfrukterna körde jag i ugnen på 175°C i ca 30-40 min, beroende på hur tjocka skivor du skär. 
 
Jag har även den sista tiden skrotat datorn och valt att läsa. Så mina kvällar den senaste veckan har alltså spenderats i sängen från kl. 21-21.30 och då har jag påbörjat läsningen. Förutom igår, då var det tvätt som stod på schemat istället. 
Men har varit fantastiskt skönt och något jag kommer fortsätta med. Detta har lett till att jag somnar tidigare, och går även upp tidigare. Nu har jag bestämt mig för att komma igång med sköna rutiner igen. Så jag har startat morgnarna kl. 05.15 med andningsövningar á el Wim Hof, för att sedan ta mig en kalldusch, som jag sedan avslutar med yoga i ett mer flowigt tempo. 
Wow, så pigg jag känner mig efter detta, och den energin jag har under dagen är.. underbar! 
Men nu till något viktigare, kommer du prova att laga denna maträtt? 
Kärlek
M