Marcela Diaz

Gala med jobbet igår
Igår var det gala på jobbet, Magnet Awards, något jag tyvärr kanske inte var allt för taggad på i slutändan. Mest för att jag ar så otroligt trött och denna vecka är kaaaaosSå mycket att göra på en kort vecka. Men gala i alla fall, mysigt att få klä upp sig med kollegor och ut och hänga lite. 
Däremot kan man önska att vissa saker var bättre uppstyrt, då minglet inte var allt för lyckat då de hade uppenbara problem med ljudet, och talarna som stod på scenen inte hördes överhuvudtaget, och personalen hyshade på oss för att dämpa volymen. Lite konstigt när det ändå ska vara mingel. 
Men sedan var det trevlig underhållning med en kille som hade en fantastisk röst och framförde några låtar. Sean Bradford.  Konfrenciern var rätt rolig och lättsam. Och vi Vann brons i vår kategori. 
Men sedan fanns det väl rätt mycket som kunde göras bättre till nästa event. 
Idag är jag däremot trött, väldigt trött... Men blir ingen vila i helgen heller! 
Mammornas manifestation
Lite sen uppdatering, påbörjade detta inlägg men blev aldrig klar...
 
Mammorna har fått nog, för vilken mamma vill egentligen få ett samtal från polisen, om att deras barn blivit beskjuten och inte vandrar kvar på vår jord mer? Det är skjutningar varje dag i Sverige, varje dag lämnar en ung själ oss, en ung själ som har mycket kvar att ge av sitt liv. På en millisekund är det livet över.. 
I helgen var jag och manifesterade mot gatuvåldet. Nej, jag har inte blivit drabbad och har inte förlorat någon i gatuvåldet. Men jag deltar självklart för att visa mitt stöd och för att visa att ja, jag ser också vad som sker. Och jag upplever att man tog upp mycket bra frågeställningar kring hur vi tillsammans kan minska våldet. Det handlar om att stötta, sysselsätta och få ungdomarna att bli fokuserade. Ungdomar och barn behöver någon att se upp till, alltid, något jag själv minns att jag hade ett behov av som ung. 


En manifestation som verkligen behövs, för att få Alla att se hur många vi är som står bakom de drabbade, men även för de drabbade ett sätt att hitta en glöd och förhoppningsvis påverka andra. Svårt att inte bli berörd, och samtidigt så vackert. 
 
 
Saffranplättar och långfrukost

Äntligen sovmorgon och lååång frukost. Sitter fortfarande i myskläder och njuter av att bara vara. Planerat in en promenad på Djurgården kring två, med en vän och hund. Men åter till frukosten. Det har cirkulerat saffransplättar i mitt Instagramflöde hela veckan, något som skapade ett otroligt sug hos mig. Och eftersom det dessutom är första gången på evigheter som jag ser fram emot julen så börjar jag kicka igång den där julkänslan redan nu. 
Saffransplättar
2 portioner
  • 4 dl havregryn
  • 3 mogna bananer
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk honung
  • 1 påse saffran
  • 0,5 tsk salt
  • olja (till stekning
Lägg saffran i lite citronsaft, för att få fram färgen mer. Mixa havregrynen till mjöl, mixa ihop resten av ingredienserna till en slät smet. Stek på medelvärme, vänd när de har svällt upp lite. Toppa med valfria bär eller vilket tillbehör du gillar till pannkakor/plättar.