I söndags lagade jag paj, en fantastisk paj måste jag säga, och självklart ska ni få ta del av receptet! Men då jag fick ut åtta portioner av denna paj, är det det jag ätit... Sedan i söndags. Till både lunch och middag. Och det blir lite uttjatat tillslut, så jag kände att jag var tvungen att äta något annat. Sugen på ingefära, styrka och soja. Självklart tar jag tillvara på maten jag har hemma med, så då får jag anpassa rätten efter vad som finns.
Så här har ni då alltså en ihopslängd rätt på mangold, grönkål, lite blast från beta och morot, med smaker av soja, vitlök, ingefära och chili.


Så vad ska vi kalla denna rätt då? Jag vet verkligen inte, får klura på det. Men här kommer i alla fall receptet!
1 Portion av rätten utan namn. ca 500 kcal utan nötter.
3 st mangoldsblad
1 st Grönkålsblad
4 st blad blast från beta och morot (ekologiskt! Annars mer av de andra bladen)
1 finhackad vitlöksklyfta
1 bit finstrimlad ingefära
soja
1,5 msk sesamolja
2 st Ägg
1 Portion av rätten utan namn. ca 500 kcal utan nötter.
3 st mangoldsblad
1 st Grönkålsblad
4 st blad blast från beta och morot (ekologiskt! Annars mer av de andra bladen)
1 finhackad vitlöksklyfta
1 bit finstrimlad ingefära
soja
1,5 msk sesamolja
2 st Ägg

Hacka ned alla blad, stek i 1 msk sesamolja, i med vitlök och ingefära. Stek samman allt tills det blivit lite mjukt, häll på en skvätt soja och låt koka ihop snabbt på lägre värme. Släng upp på tallrik, stek på äggen med resterande sesamolja. Toppa ägg med rostade sesamfrön och chiliflakes. Gör pasta av eller skär ned Zucchini så du får "zoodles", toppa med picklad rödlök, hackade valfria nötter, salladslök och sriracha. Pressa över lite lime och voilá!
Smaskens!
Kärlek
M