Marcela Diaz

Middagstips: Jordärtskocka- och palsternackssoppa
Osäker på vad du ska laga för mat ikväll? 
Jag gjorde denna goda veganska jordärtskocka- och palsternackssoppa igår. Ska egentligen vara potatis i, men körde en liten kylrensning och då var det just palsternacka jag hade hemma. Och sedan kanske inte färgen är den allra roligaste, men skalade faktiskt inte jordärtskockan, då skalet oftast innehåller mer fibrer. 
 
Vegansk Jordärtskocka- och palsternackssoppa
3-4 portioner
  • 250 g jordärtskocka
  • 3 palsternackor
  • 1 st gullök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 5-8 dl vatten (beroende på hur lös du vill ha soppan)
  • grönsaksbuljong eller en himla massa örtsalt.
  • matbas på havre, 2,5 dl
  • torkad timjan
Skär grönsakerna i mindre tärningar, fräs på i en bredbottnad kastrull med olivolja. Häll på vin, 5 dl vatten och buljong och låt koka en stund, tills grönsakerna mjuknat något. Mixa slät med stavmixer och häll sedan på havrebasen. Smaka av med salt, peppar och timjan. Vill du ha soppan lösare, så häller du på mer vatten och fortsätter mixa. 
Jag har serverat här med en halv avokado, alfalfagroddar och inlagd kronärtskocka. 
Hoppas det smakar! 
Marcela 🖤