Marcela Diaz

Skolfotosäsongen är igång och jag får samtidigt utforska...
...delar av vårat vackra Sverige. 
Jag är nu inne på fjärde veckan som skolfotograf och det har varit intensiva fyra veckor. Men hiskeligt roliga trots intensiteten. Detta är min sjätte säsong som skolfotograf, om jag inte missminner mig och förra året startade jag igång igen efter ett nästan åtta år långt uppehåll. Ett skönt sätt att dryga ut kassan efter sommaren, men framförallt så är det kul att åka runt om i Sörmland och delar av Sverige för att besöka skolor och porträttera elever. 
För även om jag i vissa stunder får räkna till tio och andas djupt, så har jag otroligt roligt när jag reser runt till skolorna. Mitt ego får en boost också när lärare flera gånger sagt att jag borde arbeta mer med barn eller bli just lärare själv, då de tycker att jag har så bra hand om dem. Men för att vara ärlig är det ingenting jag skulle orka med och jag beundrar läraryrket och deras styrka i att undervisa och arbeta med barn på heltid i den miljö det många gånger är. 
Men ja, barn och ungdomar är ju ibland så otroligt roliga! 
En annan positiv sak med detta jobb är resandet och få besöka olika städer. Som förra veckan fick jag möjlighet att utforska Västervik, då jag behann mig där i fyra dagar för skolfotografering. Passade på att ta mig runt i den vackra staden, så fort jag hade möjlighet. Besöka kyrkor, bada och promenera. En stad jag gärna besöker igen, men då gärna i sällskap med någon och inte riktigt själv. Här bjuder jag på lite bilder från mitt besök i Västervik.