Marcela Diaz

Köttlåda och börjat mjölksyra
Igår fick jag äntligen hem en köttlåda jag beställt från Gårdssällskapet. En låda fylld av massa läckerheter, där jag själv fick välja styckdetaljer. Det är självklart ekologiskt och närproducerat, med endast gräs- och örtbetande djur. Fantastiskt tycker jag! Och det är endast då jag känner att jag kan köpa kött. Jag äter som sagt en blandad kost, men med större fokus på vegetariskt och veganskt. Och om jag vill åt animaliskt protein, är jag väldigt mån om var det kommer ifrån. 
Man kan även välja lite olika typer av lådor, det finns t.ex. Grytlådan, Ryggbifflådan och jag valde Stamkundslådan (Då du får välja dina egna styckdetaljer) . Och för 1500:- får du alltså mellan 6-8 kg ekologiskt och närproducerat kött, hemlevererat till dörren! WOW! 
Är så taggad på detta. Du väljer även hur ofta du vill få hem denna låda; var fjärde, sjätte eller åttonde vecka. I och med att jag bor själv, valde jag självklart varannan månad. 
 
Ni som läser vet ju redan om mitt stora matintresse, och jag känner att jag avancerat mig ytterligare nu, då jag tidigare i veckan köpte en matvåg. Detta för att jag tänkt att jag ska börja fermentera och mjölksyra grönsaker! Är så taggad. Och i torsdags satte jag därför igång med min allra första surkål. Nu måste jag däremot vänta ca 2 veckor innan jag får öppna burken och provsmaka.. Det negativa med fermenteringen, att man måste vänta på allt det goda.
Och så ska jag även ge mig på att göra en ny burk Kimchi. Gjorde en i julas, men hade inte tillräckligt med salt tror jag. Men nu med vågen så kommer det bli lättare att få rätt mängder. 
Så för er skull kommer jag ju ha mer att blogga om också, wohoo! 
Får jag höra lite jubel?
❤ Marcela