Marcela Diaz

Julen i Storhogna
Med tanke på stora förändringar i mitt liv var min familj så fantastisk, som de alltid är, och bjöd med mig till fjällen under julen. Något jag är otroligt tacksam för, att få spendera en vecka i vacker natur och snö, fylld av skidåkning och njut. De hade hyrt en stuga i Storhogna och det fanns ett rum över, så som julklapp fick jag spendera en vecka med dem. Känns underbart och otroligt lyxigt. Tacksamheten är enorm. ❣ 
Vi kom upp i fredags kring lunch och väntade ett tag för att få checka in i stugan. Sedan blev det lite långfärdsskidor och mys första kvällen. Jag och lillebror gick ut för att ta ett glas, första gången tillsammans nu när han är myndig nog att få dricka ute. Det slutade med att vi blev tjenis med kökspersonal och hamnade på efterfest. Hade en otroligt rolig kväll tillsammans och fint att lära känna lite nya människor när vi ändå är ute på tur. 
Julafton blev en kortare tur i längdspåret med mamma, innan vi gjorde oss fina för att få gå på julbord uppe vid Storhogna Högfjällshotell & SPA. Helt okej, är däremot inget fan av julbord och hade väl kanske hoppats på fler vegoalternativ. Men det var en mysig lokal och superbra och trevlig personal som serverade oss. Eftermiddagen och kvälleb bestod sedan av sällskapsspel och julklappsutdelning. Så mysigt och många skratt utdelades. 
De tre kommande dagarna fick spenderas i skidbacken och jag kan säga att jag har inte åkt skidor på över fem år. Om jag ver nervös? Oj oj... Det var jag, men jag älskar dessutom adrenalin och när jag väl är igång finns det inget stopp på mig. Efter andra dagen snöade det hela natten och under min tredje dag i backen var det mycket ny och tung snö som låg i backarna. Härligt men samtidigt jobbigt, d jag vant mig så mycket med underlaget vi hade de första dagarna. Så gårdagen var tung och jag ramlade alldeles för många gånger för att jag skulle kunna njuta av dagen i backen. Så jag tog mig tillbaka till stugan och gick sedan istället ut på en promenad. 
Turen ledde till ett vattenfall jag lyckats hitta ca 4 km ifrån stugan. Så jag promenerade dit för en tid för mig själv. Så viktigt med återhämtning och egentid, även fast jag älskar att spendera tid med min familj. Men jag värnar otroligt mycket om min egna tid också och behöver återhämtning för att orka vara social. Att få spendera en liten tid i stillhet, mitt ute i skogen vid detta kraftfulla vattenfall.. Wow. Det var ren och skär magi. Kunde känna så mycket energi och kraft från den platsen, fallet med namnet Sångbäcksfallet. En lång trappa ledde mig ned, tillsammans med det brusande ljudet från vattnet. Jag kände mig nästan iaktagen, men med väldigt harmoniska, nyfikna energier.
Nu har jag suttit en stund vid Restaurang M, ett ställe jag återkommit till under veckan pga så trevlig personal, och arbetat. Redigerat bilder, men även fakturerat och ordnat med det sista innan årets slut. 
Mer från dagen, den sista skidturen med mamma för denna resa, kommer i ett senare inlägg. Nu har nämligen mamma smsat om att maten är klar, och det är dags att bege mig tillbaka till stugan för middag. Känns väldigt vemodigt att resa tillbaka till storstaden imorgon och jag har suttit och klurat på hur och när jag kan ta mig uppåt i Sverige igen, för att få njuta av mer natur. 
Hur har din jul varit och vad har du haft för dig under mellandagarna? 
Kram
Marcela