Marcela Diaz

Halstrad tonfisk med ärtröra, rostad potatis.
Och så blev det ju middag också. Och vilken middag! Var sugen på lax men när jag var i butiken, hittade jag en bot tonfisk som var nedsatt till halva priset pga kort datum. Och sådant tycker jag om, hellre köpa sådant som är på väg ut, än att det kastas. 

Det är faktiskt första gången jag tillagar tonfisk själv också. Det var ju busenkelt! Jag köper däremot sällan fisk och som sagt, första gången jag köper tonfisk. Detta pga hur vi människor överfiskar våra vatten, och vi gör det oftast på väldigt hemska sätt.. Jag väljer givetvis MSC-certifierad tonfisk! 

Så detta recept då; 
Halstrad tonfisk, ärtröra och rostad potatis.
En portion 
En bit tonfisk
2 dl frysta ärtor 
En avokado 
Liten bit paprika 
Halv vitlöksklyfta 
Halv jalapeño 
Olivolja 
Tre potatisar
Salt & peppar 


Börja med att sätta igång ugnen på 200°c, varmluft. Skär potatis i klyftor, lägg i liten form och slå runt med olivolja, salt och peppar - skjuts in i ugnen. Koka upp vatten för att slänga i frysta ärtor för ett par minuter. Häll av vatten och lägg ärtor i en skål, mosa dem så gott det går med en gaffel eller mortel, ha i avokado och mosa tillsammans med en skvätt olivolja. Hacka ned jalapeño, paprika och pressa en vitlök. Smaka av med salt, peppar och en skvätt citron. Värm upp stekpanna och släng i en klick smör, stek tonfisken på vardera sida, någon minut var. Låt vila en stund, tonfisken ska vara lite röd i mitten för att inte bli torr. Skiva tunnt och strö över flingsalt och något drag med pepparkvarnen, servera med alla goda tillbehör 💫

Var otroligt enkelt och fantastiskt gott!
Vad har ni ätit för gott ikväll? 

Kärlek 
M