Marcela Diaz

Vi tog en roadtrip till Brevens Bruk, del I
Åh som vi har längtat till denna helg. Vi planerade detta för över en månad sedan, hittade ett fantastiskt litet hus mitt i skogen utanför Örebro. I Brevens Bruk för att vara exakt. Vi valde dessutom att ta ledigt både fredag och måndag, för att få några dagars semester mitt i det vardagliga. 
Så i torsdags eftermiddag började vi våran lilla minisemester. Började den med våfflor och bubbel på kvällen (var ju trotsallt våffeldagen). Fredag förmiddag tog vi lite sovmorgon och tog det lugnt med kaffe och djupa samtal. Lite för lugn kanske, när vi insåg att tiden vi hade tänt att vi skulle åka, passerat med över en timme. Då blev det sprutt på dessa två små semesterfirare, haha. Så packade bilen med all god mat vi skulle ha med, och allt annat. Tog en sväng förbi Söderhallarna för att köpa musslor, löjrom och färskt bröd. Sedan bar det iväg. 

Packade givetvis med oss matsäck i bilen. Falafelrulle med en god och krämig äggröra, massa goda grönsaker. Intogs på en mysig liten parkering till ett våffleri vi hittade längs vägen. Vi sparade självklart våffleriet i vår lilla lista med platser vi vill besöka när vi är ute och åker motorcykel senare i år. Sedan bar det iväg vidare mot slutmålet. 

Solens strålar som trängde genom molnen, nästan så det lyste upp platsen vi var på väg emot. Lite magisk vackert sådär. 

I princip såhär vi sitter hela vägen i bilen, mysigt. Förutom när jag pillar med telefonen eller med kuben, haha.  

Möttes av stora hjordar av Dovhjort i sin mörka vinterskrud när vi anlände till Brevens Bruk. Och då menar jag verkligen många. De stod verkligen överallt, i trädgårdar, längs vägen, på parkeringar.. Ja överallt! 

Äntligen framme i detta magiska lilla myshus. Eller litet, två våningar vi utnyttjar. Två sovrum, ett underbart, vackert och nyrenoverat kök, totalt fem möjligheter att vedelda för värme i huset. Mitt ute i skogen, inte en granne så långt ögat kan nå. I total stillhet och med ett underbart lugn 

Den är fine mannen jag har är ju så duktig på att fotografera med. Den enda som lyckats fånga mig på bild faktiskt. Och jag kan aldrig sluta le när jag ser på honom. ❣

Gårdagens middag fick bli något enkelt. Charkbricka med diverse gott i charkväg. Liten bit ost, oliver, hemmagjord hummus, vindruvor. Stenugnsbakad baguette, chips med löjrom, creme fraiche, rödlök och gräslök. Wow. Vilken pangmiddag! 

Morgonkaffe på vedugnen. 

Fantastiska värdar som hade gjort vackra chokladpraliner till oss, som vi kunde äta till morgonkaffet. Röd pralin med blodapelsin och brynt smörkola. Blå pralin fylld med lakritskola. Bläddrat i min nya bok och är så redo att ta mig ut för att hitta allt i matväg vår underbara natur har att erbjuda oss. 

En vacker herre i sin glada mustasch. Oj så förälskad jag är i denna underbara man. 

Kolla bara på honom.... 😍❤

"Jag förstår inte riktigt det här med instagram..." Har han sagt. Titta bara så taggad han är på att ta snygga matbilder. Haha, min sötnos. Vi skyller på att det är det där fina fotointresset han har. 😘
Efter många timmars prat i sängen och lite kaffe, blev det träning ute på altanen. Triceps och lite spex. Sedan var det dags för en efterlängtad brunch... Kl 14.00, haha. 

Till brunch bakade jag supergoda glutenfria scones. Serverade med creme ch**se, gravad lax från Melanders, ekologisk avokado från Freshland Sverige och ett litet glas apelsinjuice. (Imorgon ska vi göra mimosa). 
Vill ni ha recept på mina scones? 
 
Mer bilder kommer, när det finns fler. 
Kärlek till er
M