Marcela Diaz

Rensar kylskåp och skafferi för att höfta min middag
Ibland behöver jag göra ordentliga utrensningar i kylskåp och skafferi. Och då har jag oftast inga som helst recept att gå efter, utan jag höftar hela min måltid. Precis det som hände idag. Hade en bit flankstek kvar och hade från början tänkt göra något med en touch av Asien, men då jag inte känner för att handla idag, plus att jag behövde göra denna rensning, så fick jag komma på något annat. Jag var dessutom väldigt sugen på Hummus. 
Så igårkväll la jag både kikärter och linser i blöt under natten, jaa jag hade kunnat lägga de i blöt imorse men hade nog tänkt att jag skulle tillaga detta tidigare. Men vad blev det av allt detta då? 
Flank med Linsröra och Hummus
Jag började som sagt med att lägga linser och kikärter i blöt i vääldigt många timmar. Ta ut köttet ur kylen så det hinner bli rumstempererat. Sedan kokade jag kikärter och linser separat och under rätt tid. Linserna blev klara först och medan kikärter skulle koka färdigt gjorde jag då denna goda linsröra med Grön gucka. Jag tog som sagt av det jag hade hemma;
* Beluga- och röda linser
* Matvete
* 1 st rödlök
* Citronsaft
* salt
* Grön gucka-sås (mixa vitlök, sambal oelek, spenat, citron, tahini, olivolja, salt, dijonsenap, näve cashewnötter)
När du mixat såsen så blandar du bara ihop detta med linserna, matvetet och löken. På med lite extra citron och smaka av med salt. 
Nu var kikärterna klara och dessa mixade jag med olivolja, tahini, vitlök, spiskummin, paprikapulver, salt, citron och spädde ut med lite vatten. 
Hetta upp en stekpanna, helst gjutjärn såklart, och släng i en större klick smör. Stek flanken ett par minuter på varje sida, ska vara lite studs i när du petar på biten. Lägg åt sidan, krydda med spiskummin, paprikapulver och rikligt med flingsalt. Lägg under aluminiumfolie för att få vila en stund. Skiva sedan upp flanken och servera med allt gott. Skiva gärna lite selleri också, för det är nyttigt och gott. 
Ja, så kan en middag se ut ibland, enkelt och bara massa ihopsläng av det jag hade hemma. Smakade fantastiskt gott, och den där såsen till linserna, wow! Jag har dessvärre inga mått på någonting, utan jag körde mest bara och det viktiga är att smaka av. Mumsfilibaba. 
Fick dessutom ut tre matlådor också, heja! 
Brukar du freestyla din mat, eller följer du recept slaviskt? 
Ha en underbar kväll
M