Marcela Diaz

Vardagslivets hjul
Ibland är inte alla dagar sådär galet roliga och händelserika. En har förmodligen ett jobb eller studier om dagarna som vi går till, kommer hem där vardagssysslorna väntar. Matlagning, städning, tvätt, kanske har barn som ska hämtas, aktiviteter att åka till. Du ska hinna träna själv, och ut och gå på långpromenad med hunden. Sedan är klockan mycket och det är dags att gå och lägga sig igen, för att nästkommande dag gå upp och låta hjulet snurra ett varv till. 
Funderar allra bäst när jag är själv och kan njuta av att låta tiden gå. Detta är dessutom ett självporträtt.
Som sagt, det låter kanske inte så roligt alla gånger, speciellt inte när en kanske inte har något stort, extra thrilling att fylla sitt liv med. En stor resa, en flytt, semester 365 dagar om året, jaa vad som helst. Men måste livet alltid innehålla dessa saker? 
Även fast det inte alltid är roligt att hamna i dessa ekorrhjul, så behöver inte livet vara pest och pina. För det är ju lite hur man ser på saker och ting, väljer man att benämna livet som just ett ekorrhjul kanske man har lite fel synsätt på det. Det är så jag tänker i alla fall. För om jag tar och bryter ned en dag i partiklar, så kommer inte någon dag att vara den andra lik. Och det är väl lite det som gör vardagen extra fin att leva; när vi uppskattar det där korta mötet med en kund eller kollega, njuter lite extra av frukosten eller just något så enkelt som ett glas vatten. Går igång på den där underbara låten som får det att sprätta i kroppen. Eller att vi faktiskt tog oss i kragen och gick och tränade, trots att motivationen var på andra sidan jordklotet. 
Det är inte alltid lätt att köra på, när du tycker att du ser så mycket motgångar. Men öppna ögonen lite extra, sluta titta på "hur andra har det" , för vad vet du egentligen om hur denna person har det. När togs egentligen dessa Instagrambilder?
Och klappa dig själv på axeln istället, för du är en kämpe, en riktig krigare, som får dagarna att gå när vardagen känns lite extra grå och mulen. Planera något mindre, en brunch/lunch med ett par vänner kanske? Eller köp en ansiktsmask, doftljus och gör dig ett eget litet SPA hemma. Gör något litet som får vardagen att skina lite extra, och kom ihåg det ögonblicket och den känslan och glädjs åt vad vackert livet faktiskt är. 
 
Ta hand om er och hoppas ni får en underbar helg. 🖤
 
Marcela
#1 - Åsa

Vilket underbart inlägg som sprider ljus i mörkret ❤️
Kram

Svar: Åh vad härligt att höra att jag kan sprida lite ljus i höstmörkret. <3
Marcela Diaz