Marcela Diaz

Saffranplättar och långfrukost

Äntligen sovmorgon och lååång frukost. Sitter fortfarande i myskläder och njuter av att bara vara. Planerat in en promenad på Djurgården kring två, med en vän och hund. Men åter till frukosten. Det har cirkulerat saffransplättar i mitt Instagramflöde hela veckan, något som skapade ett otroligt sug hos mig. Och eftersom det dessutom är första gången på evigheter som jag ser fram emot julen så börjar jag kicka igång den där julkänslan redan nu. 
Saffransplättar
2 portioner
  • 4 dl havregryn
  • 3 mogna bananer
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk honung
  • 1 påse saffran
  • 0,5 tsk salt
  • olja (till stekning
Lägg saffran i lite citronsaft, för att få fram färgen mer. Mixa havregrynen till mjöl, mixa ihop resten av ingredienserna till en slät smet. Stek på medelvärme, vänd när de har svällt upp lite. Toppa med valfria bär eller vilket tillbehör du gillar till pannkakor/plättar.