Marcela Diaz

Blomkålssallad med avokadoröra och Salsiccia
Idag blev det en smaskig rätt. Stekt blomkålsris med en tzatziki-liknande röra och Salsiccia.
Recept
Fyra ganska små portioner.
 
  • 1 blomkålshuvud, ca 500 g
  • smör och olja at steka i.
  • rivet skal och saft av ½ citron
  • 0,5 gurka
  • 2 avokado
  • 2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
  • 1 ask ärtskott, ca 100 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g Salsiccia
Riv blomkålen grovt och fräs i hälften av smör-&rapsolja ca 2 min. Tillsätt citronsaft och skal. Tärna gurka. Dela, kärna ur och skiva avokadon. Blanda gurkan med hälften av avokadon och yoghurten, salta och peppra. Toppa med resten av avokadon och ärtskotten. Skiva korven i grova bitar, och stek i resten av smör-&rapsoljan.  Servera och njut!