Marcela Diaz

Pad Thai-sallad med scrambled tofu, och nytt favoritredskap i köket!
Här kommer ett litet middagstips som var så fantastiskt gott, och så enkelt att laga! Receptet har jag tagit ur Food Pharmacy - kokboken 
Pad Thai-sallad med scrambled Tofu
Ingredienser 4 personer
  • 2 medelstora zucchinis
  • 1 litet rödkål
  • 2 morötter
  • 1 liten blomkål
  • 2 salladslök
  • mungogroddar
Jordnötssås
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 cm ingefära (finriven)
  • saft från 1 lime
  • 2 msk tamarisoja
  • 4 msk vatten
Scrambled Tofu
  • 250g fast tofu
  • 3 msk tamarisoja
  • 1 msk olja för stekning (helt kokosfett) 
Börja med att strimla grönsaker tunnt, eller använd en Spirelli. Vänd ned groddarna. Gör sedan jordnötssåsen genom att mixa ihop ingredienserna. Häll på hälften av såsen över salladen och blanda runt. Låt salladen stå minst en timme (blir allra godast om den får stå över natten). Mosa tofun med en gaffel och stek med olja på svag värme, till det att tofun är ljummen. Häll sedan på soja och smaka av. Servera i en skål med, toppa med jordnötter, koriander och lite mer limesaft. Smaaaskens! 
Mitt nya favoritredskap i köket, som jag fick av mamma och familj i julklapp, är alltså denna spirelli. Så roligt att få lite annan form på grönsakerna. Blir helt enkelt lite finare i salladsskålen också. Enda nackdelen är biten av grönsaken som liksom inte når fram till bladen i den. Så man får skära ned dem själv efteråt, eller äta! 
Men testa gärna detta recept, blev så otroligt jääääääfla gott! 
Kärlek
Marcela